06.10.22

Lúa Coderch

Lúa Coderch (Solo show): "Trencar una nou", Fabra i Coats: Centre d'Art Contemporani 13.09.22 > 08.01.23

Trencar una nou és una acció insignificant i quotidiana. A qui se li acudiria entretenir-nos trencant nous? Però el cert és que, en la seva humilitat, aquesta acció té la capacitat de desplegar per si mateixa l'estructura d'una escena diminuta, amb les seves expectatives i el seu desenllaç. No només ens convoca amb la promesa de l'aliment; també sap recollir en un mateix punt l'atenció de tots els presents.

Davant les pretensions tot sovint fallides dels relats més ambiciosos i articulats, Lúa Coderch se situa on hi ha els petits esdeveniments que, com aquest, de manera discreta, semblen oferir-nos un lloc des d'on començar un moviment de reparació, des d'on refer les costures de la nostra vida en comú.

L'exposició desplega a l'espai de Fabra i Coats una sèrie de dispositius de captura de l'atenció, com ara una cortina-film, escultures que potser són mobles i un programa d’accions a escala reduïda per compartir amb altres, com un recull d'escenes o petites unitats de sentit que poden arribar a conformar el grau zero d'una narrativa comuna.​

​​Per mitjà de vídeos, performances i instal·lacions, la pràctica artística de Lúa Coderch (Iquitos, Perú, 1982) tracta sobre les maneres en què provem de fer sentit de les nostres percepcions, i sobre com les històries i les imatges són essencials a l’hora de donar forma a les nostres vides. El seu treball s’ha mostrat al Kunstraum Kreuzberg/Bethanien, la Bienalsur 2021, el MACBA i la Fundació Joan Miró, entre altres museus i centres d’art. 


Tags: barcelona, exhibition