13.02.14

Michael Snow

Michael Snow: La région centrale, 1971 / Projecció: dissabte 15 de febrer 2014 a les 11 h. Auditori Fundació Joan Miró.

L’exposició Davant l’horitzó tanca amb la projecció de La Région centrale

La Région Centrale (1971) es pot veure el dia 15 de febrer a les 11 h a la Fundació Joan Miró. En aquesta pel·lícula, Michael Snow captura els límits de l’horitzó i del paisatge canadenc gràcies a un aparell de filmació creat expressament i instal·lat a la zona muntanyosa de la Région Centrale de Canadà. Mitjançant aquest dispositiu, el cineasta obté uns moviments de càmera i uns punts de vista del paisatge que no podrien ser observats directament per l’ull humà.

El film, que dura tres hores i es projecta en 16mm, ofereix a l’espectador un ventall molt ampli d’exploracions formals, com ara variacions de velocitat, angulacions de càmera molt diverses o una banda sonora de sons generats pel control remot de la càmera. Amb aquests recursos, Snow crea un film sobre el paisatge, mostrant imatges abstractes d’un lloc remot i sense cap figura humana.
 
Michael Snow (Canadà, 1929), cineasta i artista multidisciplinari, ha explorat al llarg de la seva carrera les possibilitats expressives de la imatge i el so. Segons Martina Millà, comissària de l’exposició Davant l’horitzó, Snow és molt conscient dels límits de la seva mirada i per això inventa un aparell de filmació capaç d’expandir la nostra percepció i trencar les relacions visuals que establim amb la línia de l’horitzó.
 
La Région Centrale, 1971

Michael Snow
16mm, color, so
180 min

Amb la col·laboració de Cinédoc Paris Films Coop i de la galeria Àngels Barcelona


Tags: barcelona, screening